Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, народният представител Ирена Соколова и представителите на сдружение „Аутизъм днес" Владислава Цолова и Кремена Ангелова призоваха още веднъж гражданите да подкрепят кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете" като закупят живо коледно дърво до 18 декември.

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор вече се включиха в кампанията. БСТ закупи 100 елхички, които бяха дарени на училища, детски градини и заведения за деца, лишени от родителска грижа в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Враца.

„Подкрепихме тази прекрасна кампания, защото спортът е един от най-добрите начини за терапия на деца с аутизъм. Българската федерация по тенис работи с такива деца, терапия чрез конна езда също е много често срещана практика", заяви Красен Кралев.
Министерство на земеделието и храните е инициатор на кампанията, в която чрез горските предприятия предостави за закупуване 3 000 живи елхички в общо 18 областни центъра. По пет лева от продажбата на всяко коледно дръвче ще бъдат предоставени на Сдружение „Аутизъм Днес" в подкрепа обучението на специалисти за работа с деца с аутизъм.