Министърът на младежта и спорта Красен Кралев продължава инспекцията на спортни обекти в страната. След Габрово, Русе и Бяла той посети Търговище, за да провери ремонта на залата по вдигане на тежести към спортно училище "Никола Симов".

В подобряването на обекта ММС инвестира 70 544, 10 лв. След неговото завършване спортистите от спортен клуб по вдигане на тежести "Светкавица" могат да се ползват от отлични условия за учебно-тренировъчна и спортно-състезателна дейност. Беше направен ремонт на покрива на съоръжението, подменена е дограмата, направено е обновление на фасадата на сградата и сервизните помещения, изградена е нова отоплителна, осветителна и ВиК инсталация.

Министър Кралев: ММС винаги е откликвало на нуждите на българския спорт

Министър Кралев: ММС винаги е откликвало на нуждите на българския спорт

ММС финансира със 110 805, 20 лв. ремонта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на залата за вдигане на тежести към спортен комплекс "Ялта"

Предстои ММС да отпусне допълнителни средства за закупуването на пълен комплект спортно оборудване и обзавеждане за съблекалните.

Снимка 477925

Източник: ММС

Целта е след ремонта спортът вдигане на тежести да бъде популяризиран сред децата в Търговище, както и приучаването им към системни занимания със спорт. Спортната зала, строена през 70-те години на миналия век, е с площ от 200 кв. м.

По време на инспекцията министър Красен Кралев беше придружен от кмета на града д-р Дарин Димитров, областния управител на Търговище Митко Стайков и европейската шампионка за девойки по вдигане на тежести Ивана Петрова, която се подготвя в залата.