Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строително-ремонтните дейности на спортни съоръжения в Русе и Бяла. В областния град министър Кралев, народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова и заместник областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов посетиха зали по вдигане на тежести и бокс.

ММС финансира със 110 805, 20 лв. ремонта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на залата за вдигане на тежести към спортен комплекс "Ялта".

Снимка 477876

Източник: ММС

Ще бъде положена нова подова настилка, ще се направи подмяна на отоплителната система, на дограмата и осветителните тела. Ще бъде извършен ремонт на електрическата инсталация и вентилационната система. По тозин начин ще бъдат осигурени съвременни условия за провеждане на учебно-тренировъчен и състезателен процес на спортистите от ТСК "Русе".

Снимка 477875

Източник: ММС

Министър Кралев посети и физкултурния салон, който се намира на гърба на спортното училище "Майор Атанас Узунов" и предстои да се превърне в модерна боксова зала. Тя ще се използва от състезателите на БК "Русе".

ММС осигури 257 542, 16 лв. за цялостния ремонт на съоръжението. В залата ще се подготвят състезателките на най- титулувания български клуб, водени от терньора Павел Сяров. Салонът е с площ от 600 кв. м. Предвижда се саниране на сградата, реновиране на покрива, смяна на дограма, поставяне на нова подова настилка, подмяна на осветителните тела, ремонт на санитарните възли и електрическата инсталация.

Желанието на президента на клуба Илия Сяров е залата да разполага с три ринга - един състезателен и два тренировъчни, за да се превърне съоръжението в едно от най-модерните за практикуване на бокс в страната.

Снимка 477874

Източник: ММС

"ММС винаги е откликвало на нуждите на русенския спорт. Имаме много направени обекти през последните 4-5 години и това са поредните, които смятам, че ще бъдат в изключително голяма помощ на русенските спортисти", заяви министър Кралев пред местните журналисти.

В Бяла Кралев, Пламен Нунев и кметът на града Димитър Славов инспектираха строежа на многофункционалната спортна зала. Инвестицията е в размер на 2 985 600 лв., а финансирането се осигурява със средства от републиканския бюджет (1 800 000 лв.) и със собствени средства от общинския бюджет. Предвидено е размерът на залата да позволи провеждането на състезания и тренировки по волейбол, баскетбол, хандбал, футзал, тенис, бадминтон, борба, бокс, джудо, вдигане на тежести и др.

Трибуната за зрители ще бъде с капацитет от близо 500 места. Съоръжението ще може да се използва за различни обществени и културни прояви - концерти, изложби, събрания и др.

Министър Кралев инспектира ремонта на футболен терен в Габрово

Министър Кралев инспектира ремонта на футболен терен в Габрово

Кралев, кметът на града Таня Христова и директорът на "Общински спортни имоти" Росица Бакърджиева посетиха спортния комплекс "Христо Ботев"