Министърът на младежта и спорта -Красен Кралев, коментира актуалните събития в спортния сектор у нас и начинът, по който той се справя с тежката пандемия от коронавирус. Ето какво каза той в предаване по БНТ:

"Спортният сектор е един от най-засегнатите от пандемията, особено като става въпрос за международни състезания. Ситуацията е сериозна и тежка, но ние направихме всичко възможно българският спорт да бъде съхранен и запазен през това време. Първи затегнахме мерките и първи разхлабихме.

Министър Кралев призова за коренна промяна в съдийството

Министър Кралев призова за коренна промяна в съдийството

"Дали Конгресът ще е сега или след два-три месеца, няма значение. По-важното е да видим сблъсък на идеи и предложения за реформи във футбола"

Съхранихме бюджета на спортните федерации, за да може спестените средства да бъдат инвестирани в подготовката за нашите спортисти. Не приемам тезата, че стадионите са развъдник на заразата.

Смятам, че в по-голямата си част мерките се спазват.

Министър Кралев участва в заседание на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA)

Министър Кралев участва в заседание на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA)

На заседанието бяха обсъдени ключови въпроси

"Част от футболните фенове не оправдаха доверието, което им гласувахме и се стигна до забрана за провеждане на състезания с публика. Феновете на тениса нямат нищо общо с футболните такива, сподели Кралев по повод разрешението да има публика на турнира "София оупън".

Всяка държава е избрала своя път. Все още няма единен протокол за лечение на заболяването. Тази болест бе непозната. Сега в момента са по-ясни методите, с които да се справяме със заболяването. Виждаме, че лабораториите работят и се справят с диагностиката. Има много заболели, но има и много оздравели, което означава, че лекарите знаят как да се справят.

 Министър Красен Кралев изглежда на живо полуфиналите в София

Министър Красен Кралев изглежда на живо полуфиналите в София

Той беше запознат с противоепидемичните мерки, които се прилагат по време на турнира Sofia Open

С над 15 милиона се увеличава бюджетът за спорт, а от тях 6,5 милиона ще отидат за финансиране за спортните клубове. Това е най-недофинансираната система в спорта", добави Кралев.