Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски днес говори пред медиите за нови мерки, които ще бъдат взети за борба с разпространението на коронавируса у нас. Част от тях засягат спортните събития.

Ето какво каза той:

"В области без потвърдени случаи на коронавирус провеждането на спортни мероприятия на закрито да се ограничи до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 метър между присъстващите. Или те да бъдат поставени на разстояние 1 седящо място. При международни спортни прояви участници от страни, определени като рискови да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България. Става въпрос за квалификационни състезания, които са в програмата за квалификациите за Олимпиадата през 2020 година. Има отбори, които трябва да пристигнат в България, а са от рискови дестинации. Става въпрос за тимовете на Южна Корея, Италия и Иран.

В области с потвърдени случаи на коронавирус провеждането на спортни мероприятия се преустановява. При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, те се провеждат без публика и това е свързано пак с квалификационни международни срещи. Във връзка с обявената епидемия по отношение на грип Б имаше планирани 467 мача от Втора лига, Трета лига и различни детски мероприятия. Мащабите са много големи и се получава струпване на големи маси хора".

Отложиха Европейско първенство заради COVID-19

Отложиха Европейско първенство заради COVID-19

Турнирът трябваше да се състои от 4 до 12 април