Трикратният световен шампион по бойно самбо Росен Димитров коментира пред Topsport.bg в какво според него се състои големият интерес към смесените бойни изкуства в България, в последните няколко години.

Близнака, който преди няколко дни гостува в студиото на медията ни, е основният организатор на предстоящата бойна гала вечер TWINS MMA 7, която ще се състои на 02.10 в столичната зала „Христо Ботев" (подробностите четете тук).

„ММА-ят в България, а и по цял свят, има едно основно предимство - дава поле на различните стилове да се сблъскат, да се противопоставят и да премерят силите си.

Състезателите, практикуващи бокс, самбо, борба, кикбокс, санда, граплинг и т.н. имат възможността да използват преимуществата на индивидуалния си спорт в отделните битки, но в същото време трябва да се съобразяват и с качествата и нивото на опонента си. Да уважават и неговия спорт, тъй като могат да останат неприятно изненадани, ако не го направят.

На гала вечерите, които ние организираме, решихме единодушно, че съперниците в отделните мачове трябва да са известни предварително, а да не се избират по време на самия турнир. Така всеки има възможността да се подготви адекватно за онова, което го очаква и да избегне неприятна контузия. Така е по цял свят и ние се съобразихме с тази тенденция".