Българският колоездачен съюз изпрати 10 млади колоездачи на предстоящото европейско първенство по колоездене на шосе за юноши старша възраст и младежи в Турция. В юношеския национален отбор на България са включени Николай Иванов от КК „Бургас”, Николай Бояджиев от ПКД „Цар Симеон 1898”, Александър Алексиев от КК „Лястовица”/Казанлък/ и Ивелин Иванов от КК „Добрич 1905”.

Старши треньор и селекционер на юношите е Живко Димитров. Съставът на националния отбор на България за състезатели до 23-годишна възраст пък включва шестима бегачи. Това са Борислав Иванов и Валентин Стоенчев от ПКД „Цар Симеон 1898”, състезаващият се за френския „Мартиг” Николай Михайлов, Станислав Заралиев от КК „Несебър”, състезаващият се в Италия Йовчо Йовчев и Павлин Балински от „Хемус Вивело”/Троян/.

Старши треньор и селекционер на младежите е Тодор Колев, а механик на двете национални гарнитури е Георги Димитров. Европейският шосеен шампионат за юноши старша възраст и младежи до 23 години ще се проведе от 15 до 18 юли в турската столица Анкара. Надпреварата ще събере всички колоездачни центрове на Стария континент.