Популярният деятел в един от най-българските спортове - борба - Младен Самарджиев, който е и баща на ММА боеца Красимир Младенов, коментира пред Topsport.bg 12-ата поредна победа на сина си, постигната в САЩ.

Както Topsport.bg ви информира, Краси - Бореца буквално прегази канадския си опонент Брендън Корнбергер, стигайки до безупречен успех на 17-ото издание на турнира World Series of Fighting.

Младен Самарджиев сподели първите си впечатления от победата на Бореца пред медията ни:

"Чувствам се чудесно, разбира се, не би могло и да е иначе. Много съм щастлив най-вече за категоричния начин, по който Краси се наложи над своя опонент.

Трябва да ви кажа, че канадецът доста ме впечатли, като още на кантара си пролича, че срещата никак няма да е лесна, предвид доброто физическо състояние на Корнбергер. Видяхме, че и обхватът на ударите му беше по-голям от този на нашия състезател, но в крайна сметка се радвам, че всички тези подробности останаха без значение в края на срещата.

Двубоят можеше и да не се състои, тъй като Краси получи контузия малко преди срещата. Той се би с травма в ребрата, като по всяка вероятност беше на не повече от 60% от възможностите си.

Сега също е с лека контузия в бедрото, но смятам, че ще се възстанови бързо, както винаги успява да го направи.

Да, потенциалът му е много голям и вярвам, че тепърва го очакват много подобни успехи. Гордея се с всяка негова победа и не спирам да го окуражавам и подкрепям, защото той, освен отличен боец е и чудесен човек, излъчващ енергия и позитивизъм.

Още нещо любопитно - той искаше непосредствено след края на мача си от WSOF да започне подготовка за предстоящия турнир "Дейвид Шулц", на който покана получи българският национален отбор по борба и да се бори за България!

Ако не беше ударът, получен в бедрото му, той щеше да се допита до щаба на националите ни и да излезе на тепиха. Това говори достатъчно що за човек е".