Българският боец Благой Иванов подписа впечатляващ договор с един от най-популярните ММА-промоутъри в САЩ - WSOF (World Series of Fighting).

Бившият финалист в друга верига надпревари - Bellator парафира контракт за поне 20 мача, като официално параметрите на трансфера не се споменават, но според запознати става дума за мултимилионна сделка.

Президентът на WSOF - Рей Сефо официално потвърди сключената сделка и преминаването на Багата от едната в другата верига.

Благой, който е световен шампион по самбо и един от малкото състезатели, побеждавали легендарния ММА-боец Федор Емеляненко, направи дебюта си в Bellator през 2011-а година. Иванов записа цели 11 победи в надпреварата, преди и след инцидента, който претърпя в софийски клуб през 2012-а.

През май 2013-а Багата отстъпи на финала в тежка категория на "Bellator 10", записвайки поражение от Александър Волков. Това е и единствената загуба за българския титан в САЩ, като занапред той ще се бие предимно в Лас Вегас.

Преди броени дни другият наш боец в WSOF - Красимир Младенов записа 12-ата си поредна победа, като остава един от малкото български състезатели без поражение в Щатите.