Невероятните 3,75 милиона долара достигна тарифата за 30-секундна реклама за тазгодишния финал на първенството по американски футбол "Супербоул". Цената се вдигна след като миналата година мачът имаше рейтинг 47%.

Мачът ще се състои на 3-и февруари в Ню Орлиънс. Според програмата, американският химн преди началото на Супербоула ще бъде изпълнен от Алиша Кийс, а на полувремето ще пее Бийонсе, като специално за събитието тя ще се събере с колежките си от бившата си група "Дестинис Чайлд".

В 47-ото издание на Супербоул титлата ще си оспорват Балтимор Рейвънс и Сан Франциско 49-ърс.

Балтимор спечели титлата в Американската конференция, след като победи с 28:13 Ню Инглънд Пейтриътс като гост.

Сан Франциско имаше доста по-сложна задача срещу Атланта Фалкънс. Той преодоля изоставане от 17 точки, за да победи "Атланта фалкънс" с 28:24 в Националната конференция също като гост. Такава разлика никога не е била наваксвана в полуфинален мач.

За първи път в историята двама братя ще се борят за трофея като треньори - Джон и Джим Харбоу. Дори вече мачът беше прекръстен в Туитър на "Харбоул".

"Сан Франциско", един от най-успешните отбори в историята на американския футбол, се класира за първо участие на Супербоул от 18 години. Тимът никога не е губил мач за титлата и ако спечели тазгодишния финал, ще изравни рекорда на "Питсбърг стийлърс" от шест трофея.

"Балтимор" се класира за едва втория си Супербоул. Тимът също не е губил финал за титлата.