Бившият селекционер на Испания Роберт Морено изрази своята гледна точка около освобождаването му от поста.

Испания само с победи при Роберт Морено и през 2019-а година

Испания само с победи при Роберт Морено и през 2019-а година

Новият селекционер с 5 успеха в 5 срещи

"След случилото се през последните дни и постигнатото споразумение във вторник, чувствам нуждата да направя изявление, за да благодаря за получената подкрепа през тези месеци и да се сбогувам като национален селекционер.

В крайната ситуация, която бяхме изпаднали преди мача с Малта, на мен ми беше възложено да водя тима. Изпълнихме по убедителен начин поставената пред мен цел за класиране на Евро 2020. Иска ми се това да не се беше случвало. Така или иначе, щяхме да се класираме.

Да правя оценки върху последните ми часове или дни на поста само ще въвлече всички засегнати страни в критики и оправдания. Не виждам смисъл в това.

Луис Рубиалес: Морено знаеше, че Луис Енрике може да се върне по всяко време

Луис Рубиалес: Морено знаеше, че Луис Енрике може да се върне по всяко време

"Изчакахме края на квалификациите"

Съвестта ми е чиста. Невъзможно е всички да са доволни, но ви казвам честно: уважавам всекиго и всяко мнение. Винаги съм твърдял, че съм човек на думата си, както и че няма да поставям пречки пред евентуално завръщане на Луис Енрике. Придържах се към това, въпреки че то доведе до моето напускане. Желая му всичко най-добро, защото неговото щастие ще бъде и наше.

Благодаря на членовете на Испанската футболна федерация за тяхното отношение към мен по време на периода ми в националния отбор. Почувствах любов и уважение.

Накрая и специално обръщение към медиите. Бяхте много остри в пресконференциите си. Аз се опитвах да бъда уважителен с всички и да обръщам еднакво внимание на всекиго и в същото време се стараех да бъда приветлив и честен. Надявам се да ме съдете по направеното от мен, а не по личността ми. Няма да спра да се извинявам на тези, които са се почувствали обидени заради това, че не дадох последна пресконференция. Обстоятелствата го предотвратиха. Периодът ми като селекционер започна и завърши по един и същ начин - с горчиво-сладък вкус. Време е да гледам в бъдещето и да се справям с нови предизвикателства като треньор във футбола, който е моята страст. Готов съм за предизвикателството да водя нови проекти", се казва в изявлението на Морено.

Босът на испанския футбол потвърди: Луис Енрике се завръща!

Босът на испанския футбол потвърди: Луис Енрике се завръща!

49-годишният специалист напусна поради лични причини на 19 юни