Испания победи аутсайдера Фарьорски острови с 4:0 снощи и дръпна със 7 точки на втория Швеция в своята група от квалификациите за Европейското първенство през 2020-а година. Ла Фурия има 6 победи от 6 мача и пълен актив от 18 точки. До края на цикъла иберийците гостуват на Норвегия и Швеция, приемат Малта и Румъния.

Новият селекционер Роберт Морено има на сметката си 5 успеха от толкова срещи. Той замени на поста отказалия се Луис Енрике. Морено беше помощник на Енрике в националния отбор, а преди това още в Рома, Селта и Барселона. Той асистира и на Хуан Карлос Унсуе в Селта.

Морено никога до момента не е бил старши треньор, но се справя отлично начело на испанците. Той започна с успех 2:0 при гостуването на Малта, след което победи Фарьорски острови с 4:1, отново на чужд терен. За да дойде най-сладката му и значима победа до момента - 3:0 над Швеция у дома. През тази пауза Фурията мина през Румъния с 2:1 на Балканите и отново през Фарьорски острови - 4:0 в Испания.

Отболът има само победи през 2019-а година. Освен в изброените срещи, испанците победиха с 2:1 на свой терен и Норвегия в началото на годината.

Испания продължава без грешка към Евро 2020

Испания продължава без грешка към Евро 2020

"Ла Роха" с лесен успех над Фарьорски о-ви