Градският съперник на Барселона - Еспаньол, излезе с официално изявление, след като стана ясно, че нападателят на "блаугранас" Роберт Левандовски ще е на линия за дербито между двата тима.

"Еспаньол намира за необичайно, че 24 часа преди мача срещу Барселона и след отхвърлянето му от различни компетентни органи е предоставена обезпечителна мярка за санкция, наложена преди това на Играч на ФК Барселона - Роберт Левандовски.

В този смисъл, като косвено замесена страна, ние успяхме да се запознаем с Решението само след като сме го поискали от различни органи, а не защото ни е съобщено, както е установено от процесуалните разпоредби.

Считаме обаче, че не са изпълнени изискванията за обосноваване на обезпечителната мярка.

По същия начин се говори за непоправими щети за ФК Барселона, без да се навлиза в оценка на непоправимите щети за неговите съперници и за конкуренцията, без да се дава възможност за регрес.

Клубът счита, че това решение в последния момент напълно обуславя този ден, започнал вчера в четвъртък, и подготовката на отбора за този мач. Еспаньол разбира, че това е грешка и несправедливост, имайки предвид прецедентите с други клубове.

Трябва да се помни, че през този сезон Еспаньол се натъкна на подобни ситуации, в които бяха подадени жалби за изгонване на неговите играчи и в никакъв случай те не доведоха до съответното заседание на комисията през седмицата, за да проучат обвиненията, представени от клуба. .Ние анализираме фактите и ще защитаваме интересите си с всички ресурси, с които разполагаме.

Въпреки тази несправедливост и това безпрецедентно решение в състезанието, утре нашият ОТБОР ще се състезава на 110%, за да отговари на доверието на нашите фенове".

Роберт Левандовски зарадва Барселона преди дербито с Еспаньол

Роберт Левандовски зарадва Барселона преди дербито с Еспаньол

Роберт Левандовски ще може да играе