Халфът на Славия Питър Макрилос сподели, че за него да играе за "белите" е стъпка напред в кариерата му. Австралиецът мечтае да играе в Англия и се надява там да продължи кариерата си.

"Тази зима бях свободен играч и предложението от Славия ми се стори стъпка напред. Българското първенство е уважавано в Европа и не се замислих да дойда. Аз и съпругата ми взехме решението със затворени очи", Макрилос каза пред "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

Левски е отказал да привлече новата звезда на Славия Питър Макрилос

Левски е отказал да привлече новата звезда на Славия

Питър Макрилос е бил предложен първо на "сините"

"Когато идваш в нов клуб, е нужно известно време за адаптация. При мен се получи доста бързо и затова съм благодарен на треньора и клуба. В съблекалнята ме приеха много добре. Забавлявам се много със съотборниците ми. Най-близък съм с Надер, който също е нов играч, може би защото живеем в един и същи хотел. С Михаил Александров също сме близки. Георги Петков е легенда, лидер, дори треньор. Знаех за него от агента ми още преди да дойда тук. Не вярвам, че ще изпадем, защото сме доста добър отбор. Трябва да имаме и късмет, той е много нужен във футбола."

"Щастлив съм, че ще играя на полуфинал за Купата на България. Това е голяма чест. В Гърция също съм стигал до тази фаза с Панионис, но отпаднахме. Арда е страхотен отбор, играхме с този отбор и мисля, че имаме равни шансове. Оптимист съм, че ще направим и следващата стъпка към финала."

Питър Макрилос: Играем за нашите фенове, вървим по добър път

Питър Макрилос: Играем за нашите фенове, вървим по добър път

"Започваме да печелим точки и имаме увереност"

"Мечтая да играя в Англия и се надявам това да е следващата ми стъпка. Женен съм и голяма част от времето прекарвам със съпругата ми. Обичаме да пием кафе, тих и спокоен човек съм. Надявам се един ден да имам деца. Започнах да играя на 6-7 години. Имам брат и сестра, които също играеха футбол."

"Сестра ми стигна и до националния отбор на Австралия, но трябваше да приключи с футбола заради контузия в коляното. Тя винаги ме напътства, разговаряме и коментираме моята игра. Аз също мечтая да играя за Австралия, където съм роден и израснал", разкри Макрилос.