Старщи треньорът на Славия Ангел Славков бе доволен от победата с 2:0 над Локомотив (София) в последния мач на тима от шампионата. Той обаче обърна внимание на други неща, които се случиха в последната фаза на първенството.

"Поздравявам всички, че завършихме сезона с победа срещу Локомотив (София). Бяха изключително добре затворени пространствата. Трябваше да променим някои неща след почивката и го направихме. Те пропуснаха положения, ние също. Аз съм много щастлив от тази победа, но най-хубавото е, че младите момчета успяха да реализират и показаха, че имат място в нашия отбор. Славия е религия и трябва да се знае от всеки", каза Славков.

Славия - Локомотив (София) 2:0 в мач от efbet Лига

Пирова победа: Славия излъга Локо (Сф) в малката столична класика

Вижте подробности

"Помолиха ме приятели от тяхно име да кажа някои неща. Може би това, което се случи в този формат на първенството не стана това, което се надяваха всички. Едни излизат и играят с резервите, други играят с деца, трети могат да кажат на други да излязат с деца. За мен това не е нормално. Някой се навежда, за да може друг да вкара гол. Други се хвалят, че имат бюджет за странични неща, не знам какви са тези неща извън футбола. Идва някой човек, поставен да регулира четстността, той пък неумишлено взима хляба на нашите или други деца. Според мен трябва да се промени формата - 16 отбора. Да няма разделение на групи и плейофи.

Това, което чета в пресата колко български отбора се разследват за уредени мачове. Не искам да повярвам, че е така. Това е срам за българския футбол Аз се радвам, че Ботев е играл с български момчета, но защо и срещу нас не играха така. Има някакви такива странни неща. Хората ме помолиха да кажа тези неща от името на мои приятели", каза Славков.