Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан демонстрира оптимизъм за бъдещето и новия сезон 2019/2020 непосредствено след тежката загуба от Атлетико с 3:7.

Атлетико разказа играта на Реал в САЩ

Атлетико разказа играта на Реал в САЩ

Съставът на Чоло Симеоне не показа милост в приятелски двубой

"Това, което се случи бе, че влязохме по много лош начин в срещата", заяви Зидан по повод първия гол на Атлети, паднал в първата минута на двубоя. 

"В един толкова конкурентен двубой си позволихме да имаме лошо начало. За 8 минути вече губехме с 0:2. Не видях опит от наша страна да отговорим, да променим нещо. Първото полувреме беше много тежко, ние така и не влязохме в него. Липсваше ни всичко, особено интензивността, а тя е необходима на подобно ниво", добави той.

"Вкараха ни 7 гола, това не може да се случва. Играчите са наясно с това и са разочаровани. Няма нужда да им го повтаряме постоянно. Това все пак е предсезонна проверка. Атлетико бяха по-добри от нас във всичко. Така стоят нещата. Няма какво повече да обсъждаме. Дали играчите са ме провалили? Не, няма такова нещо.

Ние се подготвяме за сезона и оставаме спокойни. Трябва да бъдем такива и на 17 август за първия мач от първенството. Засега тази вечер показахме, че има липси в играта ни.

Когато мачът започне от 0:2, става много сложно. После започваш да оставяш пространства и заради това ни се случиха още неща. Все още обаче се връщам към началото на мача в мислите си. В подобен двубой, ако не покажеш никаква интензивност, е лесно да изпаднеш в трудна ситуация.

Не само Азар игра слабо. Всички се представиха така, с мен начело. Сбъркахме във всяко едно отношение, особено в началото на мача. Ще бъдем мотивирани за началото на сезона, нямам съмнение в това. Нашият сезон ще бъде добър, убеден съм. Днес няма как да сме твърде щастливи", добави още френският специалист.

Реал (Мадрид) привлече халфа на Сарагоса Алберто Соро

Братът на Пеп уреди най-новия трансфер в Реал (Мадрид)

20-годишният полузащитник подписа контракт за пет сезона