Правителството на Южна Корея, съвместно с МОК се постараха да направят максималното, за да издигнат най-добрите и модерни съоръжения за ПьонгЧанг. За целта не се пестиха никакви средства, като стадионът, който се използва само за церемонията по откриване и закриване, достигна сумата от 78 милиона долара.

Общо 7 са чисто новите зали и писти, на които спортистите от цял свят ще се опитат да запишат имената си в историята като олимпийски шампиони и медалисти.

Сметките показват, че за тях са били разходвани 650 милиона долара. В тази сума обаче не влизат парите, които са дадени за реновиране на стари съоръжения и тяхното модернизиране. Макар да няма точна цифра, която да е посочена до медиите, предварително се знае, че тя надхвърля 400 милиона долара.

Без ярки звезди, но отново с много блясък

Без ярки звезди, но отново с много блясък

През 2014-а Швеция загуби финала срещу Канада

Така общата сума преминава границата от 1 милиард. Към нея дори не влизат парите, които са дадени за направата на олимпийското село. Някои го определят като изключително модерно и удобно, докато според други е построено така, че се чувстват по-скоро като в казарма, тъй като са с ограничено лично пространство.

Дори и така да е обаче, няма как да се отрече, че в ПьонгЧанг са се постарали да внедрят полезното с модерното и да се отличат от отминалите олимпийски игри. И как да е по друг начин предвид сериозните суми, вложени в съоръжения и организация...

Томас Бах с олимпийския огън в ръце: Велика емоция и очакване

Бах с олимпийския огън в ръце: Велика емоция и очакване

"Очакват ни отлични Олимпийски игри"