Легендарният аржентинец Марио Кемпес, човекът, който донесе първата световна титла в историята на Аржентина, каза на Лионел Меси да остане в ПСЖ и да не се връща в Барселона, защото така е по-добре за Аржентина.

Меси дойде в ПСЖ преди две години безплатно, а това лято договорът му изтича и въпреки че имаше устна договорка за удължаване, сега има по-големи шансове да се върне в Каталуния, отколкото да продължи на "Парк де Пренс", но Кемпес не харесва тази идея. Според легендарния аржентинец с играта си в ПСЖ Меси запазва свежестта да бъде най-добрият във фланелката на "гаучосите".

"Завръщането на Меси в Барселона няма да е здравословно за него. Той е по-добре във Франция, там има мир и той може спокойно да посрещне Световното първенство през 2026 г. Може би съм егоист, но мисля за националния отбор на Аржентина. За физическо и психическо спокойствие Франция е по-добра за него от Барселона, така че той винаги ще бъде по-свеж за националния отбор. Целите на Барса са различни и те все още не са се възстановили от цялата криза след напускането му. Има и ще има много проблеми в Каталуния", каза Кемпес.

Меси ще води Аржентина следващото лято на Копа Америка в САЩ в битка за защита на трофея от лятото на 2021 г., а всички очакват той да поведе "гаучосите" в защитата на световния трон две години по-късно на Световно първенство в САЩ, Канада и Мексико.

През 1978 г. Кемпес изведе Аржентина до световната титла и вкара 20 гола в 40 мача.