Светослав Дяков в най-скоро време ще влезе в новата си роля на технически директор на Пирин Благоевград. Бившият национал ще започне преговори с футболистите, чиито договори изтичат през лятото, съобщава Тема Спорт". Дяков ще се опита да убеди болшинството да останат и за следващия сезон, след като орлетата вече си подсигуриха спасението и ще продължат да са част от елита. Почти сигурно нов договор ще има и за старши треньора Радослав Митревски.

Царско село - Пирин 3:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Царско село - Пирин 3:0 (Развой на срещата по минути)

Мачът е от 19:00 часа

Както е известно, Дяков и клубът анонсираха, че след края на сезона халфът влиза в ролята на шеф и ще окачи бутонките на пирона. Очаква се Станислав Манолев, Николай Бодуров, Преслав Йорданов и Петър Занев да останат за още един сезон. Тепърва ще се говори с Антон Карачанаков, Красимир Станоев и др. Днес орлетата гостуват на Царско село в пореден мач от плейофите. Радослав Митревски може да даде шанс на някои от резервите и младите момчета в тима. Наказан е Спас Георгиев.

"Първата ни задача е да завършим първи в тази четворка. Ще интегрираме и млади играчи. Имаме добър гръбнак, за да надградим, и другата година мисля, че може да се класираме по-напред. Със сигурност ще има млади футболисти, на които ще дадем шанс. Ще играем останалите мачове на максимум, за да докажем, че не беше случайна серията, която направихме, и че заслужаваме мястото си сред най-добрите в българския футбол. На феновете искам да кажа само едно голямо благодаря. Те не са ни оставяли никога", заяви Радослав Митревски.