Предприети са необходимите мерки за сигурност преди, по време и след футболната среща между Пирин Благоевград и Левски София, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Футболната среща ще се проведе в събота, 17 февруари, от 17:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

От полицията съобщават, че са предвидени достатъчен брой полицейски служители, които ще следят стриктно за опазване на обществения ред извън и в стадиона, като в охраната на мероприятието са включени и командировани допълнително сили от други структури на МВР.

Пирин се подсили в навечерието на старта на пролетния полусезон

Пирин се подсили в навечерието на старта на пролетния полусезон

"Орлетата" се разбраха с французина Браян Есало

Ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач, като униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетревно състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи: огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри.

Преди футболната среща ще бъде въведена временна организация за движение на автомобили по улиците към стадиона, като е издадена заповед от кмета на община Благоевград Методи Байкушев за временна организация на движението на превозни средства по улиците "3-ти март", "Теменуга", "Христо Чернопеев", "Стефан Стамболов" и част от улица "Васил Априлов".

От ОДМВР - Благоевград призовават гражданите и привържениците на двата отбора, които ще посетят мероприятието, да спазват създадената организация и стриктно да се съобразят с разпорежданията на контролните органи, както и да спазват разпоредбите на Закона опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.