Треньорът на Пирин Благоевград - Олександър Бабич все още опознава качествата на състава, който пое броени дни преди подновяването на кампанията. В първия официален мач под негово ръководство орлетата загубиха с 1:2 от Левски, въпреки че играха близо час с човек повече.

В големия грешник за тима се превърна Моду Диане, който правеше и официален дебют за благоевградчани. Централният защитник, вместо да изчисти една топка, се замота на 3-4 метра пред вратата и Рикардиньо отбеляза победното попадение. Срещу сините Пирин игра с трима централни бранители.

Ботев (Враца) - Пирин, 1:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Враца) - Пирин, 1:2 (Развой на срещата по минути)

Сблъсъкът на стадион "Христо Ботев" започва в 15:00 часа.

Ако Диане бъде изваден от състава за днешното гостуване на Ботев Враца, то Бабич може да смени и схемата и да заложи на традиционната от есента 4-2-3-1. При нея като титуляр ще може да започне Иван Тасев.

Двубоят е изключително важен за орлетата. С победа отборът не само ще се спаси от изпадане, а и ще може да си гарантира по-спокойно финансово бъдеще - със силна игра е по-вероятно да се намерят още хора, които да инвестират в клуба./ "Тема спорт"