19-годишният волейболист на Олимпиец (Плевен) Павел Калев има нужда от помощ. Той пострада тежко в катастрофата  на пътя Плевен-Ловеч в събота (11 ноември), в която трагично загубиха живота си трима души - президентът и треньор във ВК Олимпиец Стефка Великова, както и двама от играчите на мъжкия отбор и треньори в клуба Симеон Симеонов и Калоян Минков. 

Павел Калев е студент от първи курс в Медицински университет Плевен, се нуждае от интервенционална кардиологична процедура, която не се покрива от НЗОК - поставяне на стент на низходяща гръдна аорта по повод дисекация. Животоспасяващата интервенция ще се извърши по спешност в частна болница и сумата е на стойност 5000 лева. Като след това му предстои операция на бедрена кост.

"Нека върнем Павел вкъщи здрав, усмихнат и още по-силен от преди! Нека покажем на Семейство Калеви, че не са сами!", гласи апелът на приятели на Павел.

Дарителската сметка е на името на неговата майка - Бистра Петкова Калева

BG37 CECB 9790 1036 9818 00

Поставени са кутии за дарения за събиране на средства за Павел Калев  в магазин "Зора" - Панорама мол, Медицински Университет Плевен, СУ "Иван Вазов", както и на регистратурата на ДКЦ "Авис Медика" ООД.