Феновете на Барселона и Реал (Мадрид) се срещат на футболния терен за втори път в рамките на седмица. Проведеното в София миналата неделя Първо фенско "Ел Класико" завърши с драматична победа на привържениците на Барса над тези на Реал (Мадрид). „Каталуците“ се наложиха с 4:3 след изпълнение на дузпи, след като редовното време на мача завърши при резултат 7:7. Предстои реванш!

Седмица по-късно – на 8 май 2011г., събитието ще се повтори, този път във Варна. Мачът в морската ни столица ще се проведе на игрището на покрива на Гранд Мол. Началният час е 13:00. Молбата на организаторите е участниците да бъдат на игрището най-малко половин час преди първия съдийски сигнал.

Представителите на Фенклуб Барселона – България във Варна и партньорите им от спортен бар Бенч са подготвили много изненади, игри и награди за своите гости. Поканени да вземат участие в тази любителска версия на най-популярния футболен сблъсък в света са всички привърженици на двата водещи клуба в Примера дивисион. Футболните ви умения са без значение. Важно е само да имате желание да прекарате един хубав следобед с любимата игра, в компанията на много нови приятели.

Единственото задължително изискване към участниците е да бъдат облечени в цветовете на своя любим клуб. Отборите ще бъдат във формат „6+1“ като всеки желаещ ще може да влезе в игра. Помислено е и за феновете, които предпочитат да окуражават останалите от страничната линия – избраното игрище разполага с трибуни.

Ръководството на Фенклуб Барселона – България подчертава, че държи на добрия тон между присъстващите. Прояви на некоректност към противниковия лагер няма да бъдат толерирани по никакъв начин.