Христо Стоичков лично ще приветства феновете си на 18 ноември (събота) при откриването на своята "Зала на славата". Кавалерът на "Златната топка" каца в сряда от Маями и най-важната точка от 5-дневната му програма у нас е "снимка с автограф" за първите посетители на уникалното за България бижу. Гостите ще могат да посетят и първия магазин на нашумелия бранд H8S в София.

"В четвъртък след разговори със Стоичков ще обявим официално конкретно мястото и часа на срещата", довери Кристиян Кръстанов, директорът на "Залата на славата".

Стоичков беше важна част от церемонията по връчването на "Златната топка"

Стоичков беше важна част от церемонията по връчването на "Златната топка"

"Беше много специален ден"

Тогава ще стане ясно и друго - дали на 17 ноември вечерта ще има частно парти на Камата. Има идея той да събере златния отбор в деня на паметната победа на "лъвовете" над Франция (2:1) в последната минута на световната квалификация на "Парк Де Пренс" през 1993 г.

"За съжаление, ако на 17 ноември има церемония на нея няма как да се поканят журналисти. Причината е че няма място - на 400 кв. м са разположени десетки трофеи, различни интерактивности, подаръци от знаменитости, позиции за снимки на посетители и много други артефакти - поясни Кръстанов. - И неминуемо при наличието дори само на 100 гости ще настане хаос.

Но поради големия интерес обсъждаме варианти за излъчване на сигнал от събитието, на което естествено ще се очакват знакови гости. Почти сигурно ще се откажем от варианта да минем без парти, защото интересът към събитието е изключителен. Затова и вече обсъждаме вариант да излъчим за публиката телевизионен сигнал от залата в ютуб канал. В четвъртък всичко ще стане ясно - място, час и начин на отразяване. И за 17-ти, както и за срещата на Стоичков с почитателите му на 18-ти".

Звезди от златния тим на Четвъртите в света ще посетят музейната експозиция на голмайстора на Мондиал-94. Също и олимпийски шампиони, които са дарили свои отличия и екипи за "Залата на славата", желаят да присъстват на прерязването на лентата и не приемат отлагане на партито. Така че първоначалният вариант "без фанфари и шум" явно ще отпадне. Засега обаче е сигурна само срещата на Стоичков с феновете му на 18 ноември.