Димитър Димитров - Херо бе силно огорчен от обявения фалит на Иртиш и сподели пред sports.kz кои са виновниците за това. В момента специалистът е начело на Берое.

"Просто е ужасно. Как все още може да се коментират подобни новини? Това е срам за Павлодар и целия казахстански футбол. Иртиш е много титулуван отбор, който има хиляди фенове, които страдат и се радват с него. Не мога да повярвам, че това се е случило. Това е резултат от факта, че в клуба имаше хора, които не мислеха за отбора, а поставяха собствените си интереси над всичко останало.

Всеки е виновен за случилото се - ръководството на клуба. Оставете дълговете, които са към мен. Дори не го мислете (б.а. Иртиш трябваше да плати 1,2 милиона евро на треньорския щаб на Димитров), но само вижте колко дългове е натрупал клуба през последните две години. Това е ужасно управление! Затова бях уволнен - защото не исках да участвам в подобни сцени. Веднага казах това.

Не е проблем, че се оттегли генералният спонсор. Това не е сериозно. Иртиш постоянно имаше проблеми. Имаше моменти, когато не получавахме заплати в продължение на пет-шест месеца. Това показва лошо управление", добави още той.

Кошмар на Левски фалира!

Кошмар на Левски фалира!

Иртиш не може да изпълнява своите финансови и спортни задължения