Наставникът на Балкан (Ботевград) - Небойша Видич бе изключително разстроен от случилото се по време на днешното баскетболно дерби с Левски Лукойл. Сръбският специалист се зарече, че през този сезон шампионската титла ще бъде спечелена от "зелените".

"На всички в залата е ясно за какво става въпрос. Дори тези от феновете на Левски, които най-много не разбират от баскетбол, разбраха за какво става дума. Това е цирк. Може ли някой да ми обясни как след четири години Левски не може да бъде победен дори, когато има 30 точки разлика на полувремето. Тук никога нищо няма да се промени".

"Аз ви казвам - Балкан ще вземе титлата тази година, но това тук е срамота. Най-много за случилото се говорят сълзите в очите на Митко Димитров, който, въпреки, че гледа от пейката, защото е контузен, плаче от мъка. Всички тук трябва да ви е срам, ако не знаете как да го наречете случилото се с правилното име. Вижда се страх в очите на съдиите, когато Левски губи. Това е срам. Съдията Великов видя, че толкова се объркаха нещата, че започна да ни дава някакви неща, които ние не заслужаваме.

"Говоря за това вече четири години - това е срамота, това е цирк. Тук отборите на Берое, Балкан и Рилски спортист са по-скоро параван на това Левски да бъде шампион. Няма да простя на съдията, че разплака такова страхотно момче като Димитър Димитров", беснееше Небойша Видич пред камерата на БНТ.

Левски взе дербито срещу Балкан след изоставане от 23 точки, пак грозни сцени между агитките на двата тима

Левски взе дербито срещу Балкан след изоставане от 23 точки, пак грозни сцени между агитките на двата тима

Двубоят бе временно прекъснат през третата четвърт