Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол отмени наказанието на Левски от три служебни загуби в полуфиналната серия срещу Балкан.

В резултат на решението, полуфиналната серия между двата отбора трябва да продължи. До момента на налагане на наказанието Балкан водеше с 2:1 победи срещу "сините".

По време на над тричасово заседание днес Арбитражната комисия разгледа жалбата на Левски срещу решението на генералния мениджър на Националната баскетболна лига от 19 май.

Становището на членовете на комисията е, че наказанието се отменя изцяло.

"Отменя изцяло решение № 01/19.05.2022 г. от Сандра Велчева Хънт - мениджър на НБЛ във връзка с констатирано нарушение, допускане на нередовен състезател в игра в полуфиналната плейофна серия на НБЛ: Йордан Минчев, който е участвал без документа - Letter of clearance и на основание чл. 105, ал. 2, т. 3 от Правилата на НБЛ, на БК Левски са наложени служебни загуби за срещите с негово участие, проведени на 12.05.2022 г., 14.05.2022 г. и 17.05.2022 г. с БК Балкан", се казва в позицията на Арбитражната комисия.

По време на заседанието на Арбитражната комисия е изслушан Константин Папазов, председател на Управителния съвет на БК Левски.

Голям скандал в баскетбола! Левски ще съди федерацията

Голям скандал в баскетбола! Левски ще съди федерацията

Ето какво каза Тити Папазов