Най-добрият хърватски баскетболист за всички времена Тони Кукоч реши да сложи край на кариерата си. Договорът на 39-годишния Кукоч, който игра за Милуоки Бъкс през последните години, не бе продължен и играчът реши да сложи точка на една богата кариера.

"Имах доста предложения за продължаване на кариерата си, но аз исках да остана в Милуоки или, евентуално, в Чикаго, но не се разрбрахме и реших, че е време да окача кецовете на пирона. Не исках да се местя заради семейството и сина си", каза Тони.

Кукоч ще остане един от най-ценените европейски баскетболисти в НБА, а с първия си клуб Чикаго Булс има три спечелени шампионски титли. Напоследък пък Кукоч все повече се отдавал на занимания с голф, съобщава "Ню Йорк Поуст".

Роден в Хърватия, Кукоч три пъти е избран за баскетболист на годината в Европа. Помогна на Югославия (1988) и на Хърватия (1992) да спечелят сребърни медали от олимпийските игри, а през 1993 година премина в Чикаго Булс. Игра 6 сезона в "биковете", като беше част от великото трио с лидер Майкъл Джордан и Скоти Пипън. Спечели 3 поредни титли в НБА от (1995-1997).

За 13-те си сезона в НБА Кукоч има средно 11.6 точки, 4.2 борби и 3.7 асистенции.