Отборът на Сакраменто Кингс с Александър Везенков в състава си загуби от Ню Орлиънс Пеликанс с 117:127 в четвъртфинал от новосъздадения турнир на НБА - "In-Season". Българинът записа едва 6 минути на паркета и се отчете с 2 асистенции.

Александър Везенков се появи за първи път в игра при оставащи пет минути от първата четвърт. Само две минути след това обаче той отново седна на пейката. Той отново се завърна на паркета 50 секунди преди края на първата част, която беше много резултатна. Ню Орлиънс Пеликанс успя да скъси изоставането си с 15 точки и влезе във втората четвърт само с точка пасив при - 35:36.

Везенков започна и през втората четвърт, но при повече от осем минути на часовника, той излезе от игра и не се появи до края на полувремето. Сакраменто не само изпусна преднината си, а и изостана сериозно през втората четвърт. "Кралете" успяха да намалят пасива си от 13 точки на 8 в края.

Ню Орлиънс Пеликанс имаше двуцифрена преднина през голяма част от третата четвърт. Везенков така и не се появи в игра през нея, а в крайна сметка с 9 точки пасив Сакраменто Кингс влезе в последната четвърт. В нея "кралете" не намериха отговор на Пеликанс и така отпаднаха от "In-Season" турнира.

Големият герой за гостите бе Брендън Инграм с 30 точки, 8 борби и 6 асистенции. Ди'Аарън Фокс от състава на "кралете" също стигна 30 точки, а Сабонис се отчете с "трипъл-дабъл" - 26 точки, 13 борби и 10 асистенции, но това не бе достатъчно.

Александър Везенков помогна на Сакраменто да победи шампиона

Александър Везенков помогна на Сакраменто да победи шампиона

Българинът реализира четири точки и овладя три борби