Бившият селекционер на националния отбор по футбол Станимир Стоилов сподели очакванията си за битката на "лъвовете" с Англия.

Ето какво каза специалистът пред "Меридиан мач":

"За никой не е тайна, че Англия има по-стойностният отбор и по-силни играчи. За нас е важно как ще се представим максимално според възможностите си, как ще изглеждаме, а и какъв избор от футболисти е направен.

Ние трябва да гледаме най-вече как се представяме срещу отборите от нашата черга. Защото този отбор е олицетворение на футбола в България. Работата с юношите, състоянието на клубовете ни. Естествено, надявам се да се покажем добре.

Димитър Пенев: Какво толкова им се притесняваме на англичаните?

Стратега: Какво толкова им се притесняваме на англичаните?

"Не е страшно и да загубим, важното е да играем правилно"

Аз не мога да кажа на футболистите си да атакуват в един мач, а в друг да се бранят. Винаги съм искал да играят по един начин. Срещу Англия се представихме добре, просто те вкараха от четири удара. Знаехме, че няма да се класираме. Важното бе да направим опит да видим какво можем. А и по този начин най-лесно може да се видят къде не вървят нещата по линии, къде изоставаме. Да се поправят слабостите. Сега също нямаме големи шансове да се класираме. Затова трябва да се гради за следващите квалификации.

И преди сме правили добри мачове с Англия. Затова всички трябва да си обичаме националния отбор, да го подкрепяме, защото ние си го изградихме по такъв начин. От школите до клубовете", каза Мъри.

България срещу Англия на "Уембли": Мечтата остава жива до последния сигнал

България срещу Англия на "Уембли": Мечтата остава жива до последния сигнал

Вандерсон и Марселиньо ще са сред титулярите