Нормално е в първия мач на националния ни тим с нов треньор всички да бъдем за или "про",а не против или "анти".

Древногръцкият герой Прометей (Prometheus) е бил окован за скала, защото научил хората да си служат с огъня.

Ако си направим игра с фамилията на Матеус, ще се окаже ли германецът един малък (и в прекия смисъл) ПроМатеус и ще запали ли огъня на националния ни тим?

Тъй като имаме положителна нагласа за неговия дебют начело на "А" отбора, в никакъв случай не желаем да се разгори огън, който и без това доскоро явно е горял. Става въпрос за огън на интригите, на мениджърски интереси, на липсата на респект към дадени треньори от страна на футболистите. Това доведе до опустошаване на желанието за игра и бе видно в последните мачове на националния отбор от миналата и от началото на сегашната кампания.

Дали Лотар ще запали огъня в душите на сегашните национали? Ние си падаме, за съжаление, не малко,а доста чуждопоклонници. И след като българи не можаха да накарат нашите футболисти да играят, защо пък германец с респектираща футболна кариера да не ги накара да се хвърлят в Кардиф?

След първата пресконференция на Матеус се видя, че германецът както се усмихва, така е и пестелив на излишни думи. Успя да убеди (поне на пръв поглед) медии и специалисти, че оставянето на Божинов извън състава не е защото някой му е вменил това. А просто искал да предпази играчът от критики които могат да се изсипят върху Валери заради това, че не е във форма. И по този начин си остави вратичката широко отворена към един от тънкообидните футболисти в националния тим, както ги определи президентът на БФС Борислав Михайлов.

От друга страна, тези които повика в разширения състав, са безспорни. Нали принципът е да се взимат момчета, които в момента показват добри игри. А в мача Литекс - Черно море по един гол вкараха именно повиканите Николай Бодуров и Даниел Димов.

Спасителният за ЦСКА гол в продължението срещу Локо(Сф) стана след стопроцентова дузпа за спъване на преборилия се докрай в ситуацията Павел Виданов, който също е повикан в тима.

Въобще Лотар като добър шахматист излезе с премерени ходове и елегантно отблъсна първите атаки срещу него. Май няма да му е трудно да отблъсква и евентуални по-яростни нападки. Нали на майтап накрая на пресконференцията в Правец заяви: "Знам някои български думи защото те си приличат със сръбските." Така че Лотар е подготвен за всякакъв словесен дъжд от глаголи който на запад от нас започват с "й",а тук с "е". Какъв парадокс - ще "хранят" Лотар с вредните "е"-та...