Георги Илиев коментира загубата на България с 0:2 от Италия. Майкъла обяви, че играчите са се старали и са се справили добре, с изключение на Сисиньо, който според него няма място в отбора.

"Мачът можеше спокойно да завърши 1:1, защото нямаше дузпа. От трите възможности най-малко реалната я даде в неподходящ момент за нас. Отборът игра много добре с изключение на Сисиньо. Вече втори мач му търсят място. Този футболист с нищо не помага за националния отбор. Виждаме едно самочувствие в националния отбор и много по-добро развитие на мача, в сравнение на първия, който беше просто трагедия", заяви бившият защитник на ЦСКА.

"Да, оптимист съм, защото наистина имаме добри футболисти от младите и мисля, че трябва да обърнем много повече внимание на младежкия национален отбор и на такива играчи трябва да разчитаме в бъдещето. Виждате голямата разлика, ние не можем да тичаме колкото европейските отбори. Това ни е най-големият проблем, че работата в ДЮШ, работата с треньорите и условията за тези млади футболисти са трагични. Никой не търси това, което го коментирам 15 години, че в детско-юношеските школи, като изключиш в Лудогорец, всичко е една мизерия. Аз Лудогорец не го броя за български отбор. Оттам виждате, че просто това е наличието на българските футболисти. Това излиза от българските отбори, защото условията са под нивото вече на не знам с какво да ги сравнявам", добави той.

Ясен Петров: Днес на терена видях мъже

Ясен Петров: Днес на терена видях мъже

"Не можем да виним съдията"

Илиев анализира и треньорската смяна в ЦСКА. 

"Аз не знам за Любо Пенев. Прибрах се в София късно и е много интересно. Любо си тръгна от ЦСКА, защото му влияеха за избора на играчи за определен мач, за трансферите и той затова напусна. За да се върне сега, трябва да има сериозни промени в ЦСКА".

"Бруно е един много добър треньор. Не можем да отречем неговите качества. Просто много страхливо стъпи в ЦСКА, защото разликата между Локо Пловдив и ЦСКА е много голяма, ние сме го коментирали. В Пловдив е едно, тук е съвсем друго нивото и очакванията. Добрият треньор е този, който бие. Щом няма резултати, ЦСКА да отпада рано от нещата, няма как да продължи да бъде треньор. Любо Пенев е един от най-добрите треньори в България", добави той.