Вече бившият национален селекционер Красимир Балъков е на мнение, че футболистите идват в отбора убити от хора от Изпълкома, които постоянно говорят и плюят по тях. 

"Никога няма да кажа кой от футболистите ме е разочаровал. Всички, които съм използвал, имат някакви качества. В България най-много разбираме от политика и футбол. Мнения има много. След като ми се даде възможност да си подам оставката, какво може да говори това? Последните десетина години много негативно се гледа на националните състезатели. Трябва да ги подкрепяме. Не може хора от Изпълкома постоянно да говорят и да плюят по тези футболисти. Това вреди. 

При Балъков не беше КРАСИво, не беше и МИРно...

При Балъков не беше КРАСИво, не беше и МИРно...

Бала без победа като национален селекционер

Той идва убит от хора, които пред медиите си прокарват собствени политики. Това трябва да спре. Не може след назначаването на Дерменджиев да има изказване на член от Изпълкома какъв бил той. Години наред няма да имаме генерация, която да ни представя, ако продължим така. Убеден съм, че този национален отбор има потенциал и може март месец да обърне нещата. Всички си подадохме оставката.

Никога не съм попадал в такава ситуация. Преди мача имаше обяснение, че футболистите, когато излязат на терена, трябва да внимават какво говорят и казват, защото всеки един играч може да отиде при главния съдия и мачът да бъде прекратен. Всичко, което се случи, потопи целия отбор психически. Говорих с Трипиър, който успокояваше мен и всички други. Стърлинг също беше на линията. В един момент от някъде дойде и Хендерсън, който се опита да ме убеди, че съм чул и видял неща, които нито съм чул, нито съм видял.

Балъков: Не бягам от отговорност, с този материал може да се класираме на Европейско

Балъков: Не бягам от отговорност, с този материал може да се класираме на Европейско

"Расистките скандирания бяха капака на всичко"

Казах, че футболът трябва да се играе. В края на краищата хората са дошли на стадиона да гледат футбол. Бях шокиран от цялата обстановка. След мача трябваше да мина през всички английски телевизии, които 99.9% питаха за расизма. Аз съм селекционер на националния отбор, а трябва да отговарям на политически въпроси.

Думите ми бяха извадени от контекст по различен начин. Обиколиха цяла Европа, все едно аз подкрепям расизма. Имал съм много тъмнокожи колеги, на които съм помагал повече, отколкото на българите. Опитах се да се защитя. В социалните мрежи излизаха шокиращи закани срещу мен, срещу семейството ми. Истината е, че расизмът го има навсякъде и ние трябва да се борим срещу него", заяви Балъков пред "Спортал". 

Красимир Балъков подаде оставка!

Красимир Балъков подаде оставка!

Новият национален селекционер ще бъде предложен от Йордан Лечков