Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев заяви, че има вероятност да извика нови футболисти за предстоящата контрола срещу Беларус. Мачът е през февруари. Ето какво каза той пред "Гонг":

"Сезонът за българските клубове бе тежък. Има борба за първото място, както и за шестицата. Аз и моят екип изгледахме на живо доста мачове. Направи ми впечатление, че водещите отбори се представят колебливо. Играят няколко силни мача, но после нивото им пада.

Надявам се футболистите да успеят да си починат добре, за да може след Нова година за бъдат заредени. Дано да бъдат здрави и да проведат пълноценна подготовка. Много е важно да са функционално и игрово подготвени за мача с Унгария, който няма да бъде никак лек. Ще се изправим срещу добър противник и трябва да бъдем на 100% готови.

През февруари ще направим генерална репетиция срещу отбора на Беларус. Сигурно няма да сме в пълен състав, тъй като датата не е официална. Надявам се обаче клубовете да освободят своите футболисти за тази проверка. Има вероятност да използваме нови играчи.

Ако Лудогорец вземе за треньор Павел Върба, ще е много добре за клуба. Не знам обаче дали ще успее, тъй като и аз като вас чета какво се коментира. Върба отговаря идеално на профила за треньор на Лудогорец. Той направи Виктория Пилзен доста сериозен отбор. Клуб, който игра два пъти в Шампионската лига.

Като наставник на Лудогорец аз играх срещу този тим. Знам какъв град е Пилзен, прилича на Разград. С отбор от малък град Върба успя да пребори грандове в Чехия като Славия Прага и Спарта Прага".

Георги Дерменджиев: Случващото се в Разград трябва да бъде за пример

Георги Дерменджиев: Случващото се в Разград трябва да бъде за пример

"Лудогорец вече е над средното европейско ниво"