Националният селекционер Георги Дерменджиев сподели, че е горд от представянето на Андрей Гълъбинов в Серия "А" и има всички шансове да бъде повикан скоро в редиците на "трикольорите".

"Наблюдаваме широк спектър от играчи за националния отбор. Да, видях, че Андрей Гълъбинов успя да вкара два гола за Специя и няма как да не бъда щастлив от това. Новият сезон започва добре за него. Той може да бъде повикан в националния отбор", заяви Дерменджиев пред Novapress.

Дерменджиев с повиквателна към Георги Йомов

Дерменджиев с повиквателна към нов в ЦСКА

Крилото получава шанс за изява

Българският специалист говори и за един от голмайсторите на първенството Атанас Илиев и дали той има шанс да получи повиквателна за представителния тим, след като вкара 7 гола за Ботев Пловдив от началото на сезона.

Вижте, както казах ние следим наистина много играчи. Винаги ще има въпросителни защо някой не е повикан, както и защо някой е повикан. Вие ми казвате за това момче Атанас Илиев. Чудесно, нека да вкарва голове. По принцип не може да повикаме някой само защото той е изиграл няколко добри мача. Следим голям брой състезатели. И тези, които играят добре и са постоянни, попадат в радара ни. Моята цел е да се опитам да сплотя максимално този национален отбор. Освен това момчетата трябва да се окуражават и да се подкрепят. Дори и резултатите да не са най-добрите, нека да има подкрепа. Не е нужен хейт, разберете".

Това е разширеният състав на националния отбор за решителния сблъсък с Унгария

Това е разширеният състав на националния отбор за решителния сблъсък с Унгария

Йомов и Цонев са сред новите имена