Един от най-големите специалисти по лечение на пациенти в тежко състояние чрез терапия, включваща стволови клетки - проф. Мишел Пюсо, който е работил в екипа, лекувал Михаел Шумахер в Париж заяви, че той няма как да е претърпял лечение на мозъка, защото уврежданията в тази област са необратими.

Михаел Шумахер е в съзнание!

Михаел Шумахер е в съзнание!

В края на 2013 г. легендарният пилот получи сериозно нараняване при падане, докато караше ски във френския алпийски курорт Мерибел

"Без да говоря конкретно за състоянието на пациента и без да съм запознат 100% с него, е много трудно да дам точна прогноза от изхода на лечението му.

Но като знам екипа, който се занимаваше с него, както и мястото, на което се проведе цялата терапия, мога със сигурност да заключа, че не е бил третиран мозъкът му, а сърцето.

Едва наскоро имаше опити да се третират мозъчни увреждания със стволови клетки и имаше първоначално интересни резултати, но впоследствие проучванията замряха.

За съжаление, пациентите с мозъчни увреждания във вегетативно състояние или в полусъзнание, са с необратими наранявания и клетките никога няма да могат да се възстановят", заяви Пюсо.

Шумахер е напуснал парижката болница

Шумахер е напуснал парижката болница

"Става въпрос за процес на терапия с конкретни цели. И може би с надежда за частично възстановяване"