Петър Гьошев отново ще облече състезателния екип за предстоящото състезание в Твърдица този уикенд.

Пилотът ще участва в тазгодишното издание на ралито с Peugeot 208 R2 на своя отбор, заедно с традиционния си навигатор - Димитър Спасов, пише Top Gear - Bulgaria.

"От дълги години не сме участвали с кола с предно предаване и за мен определено е предизвикателство. Реших да участвам заедно с Митко, за да подкрепим ралито и спорта, който е в криза. Много съжалявам, че не успях да карам и на рали "България" заедно с Димитър Илиев, но за там нямахме нужния бюджет.

Всъщност "Твърдица" ще е първото рали, в което ще участвам с моя кола. В активните ми години се състезавах в кола на мениджъра на отбора, за който се състезавах - Емил Маринов", коментира Гьошев.

Големият липсващ в категорията е Григор Григоров, който тази година участва с ограничена програма в България, за да се фокусира в европейския шампионат.

Фаворити за победата ще са шампионът на България за 2019 г. Мирослав Ангелов с Skoda Fabia R5 и подгласникът му от миналата година Тихомир Стратиев с Ford Fiesta Proto.

Ангелов и Гаджев четвърти на рали ЕСОК в Турция

Ангелов и Гаджев четвърти на рали ЕСОК в Турция

Екипажът на "Мегапорт Рейсинг" е на 1,46 мин зад победителя Мурат Бостанджи и Онур Ватансевер след 8 състезателни отсечки