Нападателят на Монтана Билал Бари даде интервю за "foot-national", в което говори за кариерата си и престоя на "Огоста". Мароканецът призна, че е търсен от големи български клубове и може да напусне през февруари или през лятото. 

ТОПСПОРТ вече Ви съобщи, че 23-годишният футболист е желан от Левски. Към момента обаче "сините" не могат да постигнат договорка с Монтана за трансфер.

"Започнах кариерата си в Ланс. Играх там 10 години. Бях под наем една година в Беркане, след това и в Румъния. Сега съм в България. Ланс ме научи на всичко - дисциплина, строгост, упорита работа. Благодарение на Ланс съм тук днес.

Може да се каже, че бях принуден да отида под наем в Мароко. Винаги можеш да научиш нещо от ново място. Голяма гордост за мен е, че с Беркане спечелих първата си титла. 

Снимка 514204

Източник: LAP.bg

След това заминах за Румъния. Конкордия бе първата възможност, която се появи пред мен и се съгласих. Исках да бъда в отбор, където да мога да играя. Това беше добра година за мен, въпреки че беше спряна от пандемията. От този сезон съм в Монтана. Виждам преминаването си в този клуб като трамплин за мен. 

За местния живот, всеки футболист е там, за да работи. Ние отиваме на тренировка. Това е така целогодишно. Не е толкова трудно да се адаптираш на ново място. Навиците вече ги имаш. 

Монтана не дава Билал Бари на Левски

Монтана не дава Билал Бари на Левски

Остава в отбора

Започнах добре в България. Монтана е отбор, който е новак в елита. В 10 мача вкарах 3 гола и направих две асистенции. За момента всичко е наред и съм добре тук. Харесвам футбола тук. Много големи български клубове ми се обадиха. Всичко е преговори. Ще видим. Може да напусна тази зима или през лятото. Защо не и един ден да се завърна във Франция. 

Бих бил горд, ако получа повиквателна за националния отбор на Мароко. Мисля, че това е крайната цел на всеки мароканец. 

Аз съм многостранен играч. Мисля, че най-голямото ми качество е моята интелигентност. Знам как да се движа по терена и имам добър завършващ удар", каза Билал Бари.

Снимка 514348

Източник: LAP.bg