Отборът на  Бразилия постигна минимална победа с 1:0  като домакин над Еквадор в мач от седмия кръг на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Така петкратните световни шампиони прекъснаха серията си от четири последователни двубоя без победа в квалификациите.

Единственото попадение в срещата на стадион "Коуто Перейра" в Куритиба бе дело на нападателя на Реал (Мадрид) Родриго. Той бе точен в 30-ата минута след подаване на Лукас Пакета.

Въпреки успеха, бразилците изобщо не впечатлиха с играта си, най-вече във фаза атака, като за всичките 90 минути отправиха едва три точни изстрела.

Към края на първото полувреме Еквадор можеше да изравни резултата, когато Мойсес Кайседо успя да прехвърли Алисон Бекер, но Габриел Магаляеш изчисти топката от голлинията.

ъпреки че пропуснаха този шанс, Ла Три продължиха да се развиват в играта след почивката и започнаха да изглеждат опасни, но явната липса на вяра в последната трета им попречи.

Домакините търсеха място за глътка въздух под формата на втори гол и почти го отбелязаха, когато Родриго отправи мощен удар, но Галиндес демонстрира страхотен рефлекс, плонжира и спаси.

В края на мача Еквадор се опита да притисне своя съперник, но бразилците демонстрираха стабилна игра в защита, а Алисон нямаше особени проблеми през вторите 45 минути.

След този успех Бразилия се изкачи на четвъртото място в класирането с актив от 10 точки, като първите шест отбора ще спечелят директно квоти за световното първенство в САЩ, Мексико и Канада през 2026 година. От своя страна Еквадор, който е с наложено административно наказание от три точки, е на шестото място с 8 пункта.

Доривал Жуниор ще бъде начело на Бразилия до Мондиал 2026

Доривал Жуниор ще бъде начело на Бразилия до Мондиал 2026

Това сподели Едналдо Родригес