Бразилската футболна конфедерация няма да сменя селекционера Доривал Жуниор, след загубата на Бразилия в четвъртфиналите на Копа Америка.

Специалистът ще продължи да води "Селесао" до Мондиал 2026, сподели пред ESPN ръководителят на организацията Едналдо Родригес.

Бразилия отстъпи пред "урусите" след 0:0 в редовното време и продълженията и 2:4 след изпълнение на наказателни удари.

"Целта за Копа Америка беше обновяване на отбора, това беше важен период, защото треньорът и играчите можеха да взаимодействат помежду си за определено време", коментира Родригес.

"Обикновено тренировъчните лагери не продължават дълго, но сега треньорът успя да види много и да направи изводи. След два месеца отново ще имаме квалификационни мачове; целта на проекта е да продължим сътрудничеството, да направим отбора по-силен и да работим за обща кауза. Целта са мачове през есента, треньорският щаб е наясно с това", добави ръководителят.

"Доривал е наясно какво се обърка, всеки път, когато правите промени в проект, започвате нова работа, винаги е по-трудно. Така че мисля, че това беше началото, което му даде възможност да направи своите изводи и в бъдеще да намери правилните решения. Това е началото на работа с нови хора, с млади играчи, които имат нужда от време. В Копа Америка има отбори, които са в по-напреднал етап като тези на Аржентина, Уругвай, Колумбия", завърши Родригес.

Рафиня и Араухо се спречкаха на Копа Америка

Рафиня и Араухо се спречкаха на Копа Америка

Повод бе действието на бранителя спрямо младия бразилец Ендрик