Треньорът на Милан Дженаро Гатузо коментира понесените обиди от състезателя на собствения си тим Тиемуе Бакайоко. Ето какво каза специалистът по темата:

"Играчите ми бяха ядосани, защото ги държах далеч от семействата за пет дни, така че им казах да превърнат гнева в позитивна енергия на терена и мисля, че го направиха.

Снимка 402785

Източник: EPA/БГНЕС

Това, което се случва е наша работа и се случва в нашата съблекалня. Казах на Бакайоко да се подготви, той се забави, така че повиках Жозе Маури. Носим престижна фланелка, трябва да се носи чисто и с гордост. Чаках 7-8 минути, а той дори не си беше сложил корите. Играчите могат да ми казват всичко, но най-основното е да не им липсва уважение към съотборниците и атмосферата в съблекалнята.

Сега имаме други приоритети. Ще видим в края на сезона, като училищен доклад, кой се е държал добре и кой зле. Всеки може да ме обижда на тъчлинията, но ще се видим в стая очи в очи и ще видим", каза Гатузо.

Скандалът с Бакайоко стана факт, след като треньорът му каза да загрява заради контузията на Лукас Билия. Бакайоко обаче бе твърде бавен и затова Рино вкара вместо него Жозе Маури.

Бакайоко: За мен е недопустимо, че ме представят като играч, който отказва да влезе в игра

Бакайоко: За мен е недопустимо, че ме представят като играч, който отказва да влезе в игра

В Италия отново станаха свидетели на скандал между старши треньора на Милан Дженаро Гатузо и полузащитника Тиемуе Бакайоко