Стилиян Иванов е сред дебютиращите бойци в дългоочакваното деветнадесето издание на бойната галавечер SENSHI. 26-годишният спортист съвсем не е непознато име за феновете на този род физически съревнования у нас, тъй като е постигал редица национални и международни успехи. Всичко започва на борческия тепих, но след това преминава през редица други бойни спортове кат ММА, БЖЖ, сумо, бойно самбо, граплинг и комбат рестлинг. На 25 ноември е време да го видим в действие и между въжетата на SENSHI. Опонентът му е сериозен, но и Иванов е безкрайно мотивиран за своята втора победа на професионалния ринг. Ето какво сподели той в специално интервю за ТОПСПОРТ:

Предстои дебютът ти в най-добрата бойна организация у нас SENSHI. Има ли я прословутата предстартова треска?

-Предстартова треска винаги има. Не е нещо ново за мен. Не е нещо страшно. Нормално е да я има, но всичко е в нормите.

Атанас Божилов: Ще се опитам да нокаутирам Камара

Атанас Божилов: Ще се опитам да нокаутирам Камара

Европейският шампион по кикбокс сподели очакванията си за реванша

Може ли да разкриеш името на твоя съперник и вече стартирал ли си необходимото му проучване?

-Знам името на моя противник (бел.ред Ендрит Емини от Германия) от четири-пет седмици. Проучихме колкото успяхме за него, защото няма много клипове от негови битки. Горе-долу сме наясно какви са неговите силни и слаби страни. Наблегнахме на слабите му такива. Надявам се всичко да е наред.

Предполагам, че провеждаш подготовка на изключително високо ниво. На какъв етап си от нея в момента, когато правим този разговор?

-В момента почти съм към финалния етап на моята подготовка. Предстои ми последен спаринг. И другата седмица остава да вляза в категория и съм готов. Да чукаме на дърво, към момента нямам никакви травми. Чувствам се супер, много добре.

SENSHI 19 - време за реванши

SENSHI 19 - време за реванши

Трите мача за реванш, които са включени в бойната карта на SENSHI 19, ще се проведат между елитните бойци

Рядко може да се срещне толкова комплексен състезател като теб: ММА, БЖЖ, сумо, бойно самбо, граплинг и комбат рестлинг. И нещо повече - изключително успешен си във всеки един от тези бойни спортове. Говорим за титли на държавно и международно ниво! Къде все пак се чувстваш най-много в свои води?

-Най-много в свои води се чувствам в борбата. Тя е най-силната ми част. Първият ми спорт, с който съм се занимавал е свободната борба. От град Раднево съм тръгнал, после Стара Загора. След това преминах към ММА, доста години се състезавах на аматьорските турнири към федерацията. Бях в националния отбор, ставал съм шампион на България четири пъти. Миналата година направих своя дебют в професионалния ММА. Постигнах победа, сега ще ми бъде вторият професионален мач. Общо взето, това е. Борба съм тренирал доста дълги години. Борбата е една добра основа за всички бойни спортове.

Именно този микс от различни бойни школовки ли смяташ за свое най-силно предимство спрямо предстоящия ти опонент?

-По-скоро да, това си е опит. Надявам се да ми бъдат от полза всички, които да мога да използвам срещу него.

Дух на победител, отлична подготовка или добър скаутинг на съперника - кой е фундаментът за спечелването на голяма битка, каквато несъмнено ти предстои на 25 ноември в Двореца на културата и спорта в гр. Варна?

-Отличната подготовка и правилната тактика!

Снимка 642271

Източник: https://www.facebook.com/stilian.krasimirov

Предполагам, че в ъгъла ти ще има доста важни хора за теб, които да те напътстват по време на битката. Кой е твоят личен треньор?

-Треньорът, с който се подготвям и ще бъде в ъгъла ми е Станислав Бахчеванов. Също така ми помагат и треньорите от Стара Загора - Марин и Николай Колеви. Работя и с още други треньори. Александър Георгиев ми помага за функционалната подготовка.

Бранил си българската чест достойно зад граница в редица състезания, помагат ли подобен род изпитания за каляването на психиката на един боец?

-Всяка една международна среща помага за добиването на още опит. Всяка среща те изгражда като спортист. След всяка битка подобряваш себе си.

Има ли личности от света на бойните спортове, от които да се учиш и мотивираш?

-Има, доста са, но най-вече Йоел Ромеро. Фен съм му.

И за финал, какво да очакваме от Стилиян Иванов на SENSHI 19?

-Очаквайте зрелищна битка и се надявам да изляза победител от нея.

Драгомир Петров пред ТОПСПОРТ: Целта ми е да покоря световния връх, SENSHI е една от топ организациите в света!

Драгомир Петров пред ТОПСПОРТ: Целта ми е да покоря световния връх, SENSHI е една от топ организациите в света!

Преди участието си, този път на SENSHI 19, Петров даде обширно интервю за ТОПСПОРТ