Драгомир Петров е носител на европейската титла на SENSHI в категория до 70 кг., която спечели на SENSHI 17 на 8 юли. Той е също така и четирикратен национален шампион по кикбокс, носител на Европейска титла по муай тай на "EMC" през 2019 г., победител във веригата "Wizard". На 25 ноември Драго ще се изправи срещу Леван Гурули на поредното издание SENSHI 19.

Преди участието си, Петров даде обширно интервю за ТОПСПОРТ. Ето какво сподели боецът:

Драго, предстои поредна ти изява в големия боен спектакъл SENSHI 19. Как протича подготовката ти?

-Не съм спирал да се подготвям, това ми е шести мач за тази година. Подготовката протича добре. Днес правя последен спаринг, другата седмица оправям килограмите и се надявам да изляза победител.

Снимка 625542

Източник: SENSHI

Проучил ли си обстойно силните и слаби страни на съперника?

-Да, в предишния мач излязох без тактика, сега обаче имаме, работим изцяло върху обратния му гард, върху силните му страни. Смятам да наложа мой стил на игра, да вдигна темпото още от самото начало, за да се поздравя с успеха.

Споделяш ли мнението, че SENSHI вероятно е най-престижното събитие, на което всеки български състезател може да покаже качествата си?

-Естествено! SENSHI е голям трамплин за най-големите вериги. Аз пак ще се повторя, че взех участие преди около един месец. SENSHI беше такъв трамплин, че там не се усети почти огромното напрежение. Според мен SENSHI е една от топ организациите в света, специално за Кикбокс.

Снимка 580478

Източник: Facebook: Senshi

 Правиш ли нещо специално в часовете преди всеки важен двубой?

-Имам си мои неща, които не си ги издавам. Седмица преди срещите ходя на едно място, защото съм вярващ.

Какви са ти целите поставил в дългосрочен план?

-Целта ми е да покоря световния връх! Тази година е от най-успешните за мен, надявам се тази година да стана европейски шампион, а догодина световен.

Снимка 493192

Източник: boec.bg

На кого дължиш най-много в спортната си кариера досега и има ли някой, на когото посвещаваш успехите си?

-Най-много на моите треньори - Николай Нешев, Павел Живков, Красимир Костов, Тончо Тончев и на моята съпруга и моето семейство, които не спират да ме подкрепят.

 Ще присъстват ли твои близки сред многобройната публика на SENSHI?

-Да, смея да твърдя, че съм от обичаните спортисти. Вече имам доста фенове, разпознаваем съм. Много хора ще дойдат да ме гледат.

И за финал, какво е твоето послание към феновете?

-Нека да дойдат, това събитие ще е като за капак тази година. Аз ще се раздам на сто процента, защото това е последният ми мач, както и да се насладят на това невероятно събитие.