Радослав Пенов, който изведе спортен клуб "Файтърс-НСА" до комплексен шампион на България по карате шотокан за 2019 г., спечели наградата "Златен пояс" в категория най-добър треньор за 2019 г.

Неговият отбор от самото си създаване е номер едно по медали в дисциплината кумите. Негови състезатели са гръбнакът на националния отбор по карате, пише boec.bg.

Албена Ситнилска е Спортистка на годината в бойните спортове

Албена Ситнилска е Спортистка на годината в бойните спортове

Провежда множество технически семинари в страната и чужбина, а само преди дни бе обявен и за Най-добър треньор на Национална спортна академия Васил Левски ,където е главен асистент към катедра "Борба и Джудо" през последните 10 години.

Там Провежда обучение в Бакалавърска програма редовно и задочно обучение и в центъра за следдипломна квалификация на студенти със специалност "Треньор по Карате". Голяма част от треньорите в България от всички карате федерации са минали обучение при него като преподавател в НСА "В.Левски".

Автор на множество научни статии за биомеханика и биохимия в карате, както и въпроси свързани с техниката, тактиката и методиката в карате. Автор на тестовете за прием и преминаване от клас в клас на спортните училища в България. Автор на първия терминологичен речник за карате в България.

Наградата му бе връчена от двукратния олимпийски шампион по борба Армен Назарян.