Ивет Горанова се срещна с децата от начално училище "Христо Ботев" в Плевен. Бронзовата медалистка от световния шампионат по карате участва в проект, наречен "Спорт и изкуство срещу агресията". Това съобщи за БТА директорът на училището Цветелин Горанов.

Той уточни, че в учебното заведение от години изпълняват проекта и канят известни спортисти и изпълнители.

Този път заедно с медалистката гости на малките ученици са били Русалин Русалинов - президент на карате клуб "Петромакс" и вицепрезидент на Българската национална федерация по карате, и от личният й треньор - Ангел Ленков.

Според директора на училището децата са били много радостни, че са се срещнали със състезателка, която е спечелила много първи места на състезания у нас и в чужбина, а бронзовият й медал от Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в категория кумите до 55 килограма е без аналог в спортната история на страната ни.

Карате до е спорт, който тушира агресията в подрастващите, учи ги на дисциплина, уважение към по-възрастните, по-знаещите и по-можещите и носи баланс между физическото и психическото у човека, е убеден директорът Горанов, затова лично поканил Ивет Горанова, която е първата жена в историята на България, спечелила бронзов медал на 54-о Европейско първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Гуадалахара (Испания).

Пред учениците е била представена демонстрация с която Ивет Горанова обяснила колко е важен спортът за здравето на човека. Тя е насърчила децата да спортуват и да проявяват воля и упоритост във всяко начинание. Подкрепила ги е да не се предават и да продължават напред, колкото и труден да е пътят. Горанова е заявила, че трябва да влагат енергията си в дейности, които им харесват и никога да не се отказват. Известната състезателка е разкрила своята истина - че най-важното за успехите в спорта са постоянството, трудът и сериозна дисциплина.

Ивет Горанова получи квота за Европейските олимпийски игри

Ивет Горанова получи квота за Европейските олимпийски игри

Българката ще участва в категория до 55 килограма "кумите" в Минск