Георги Валентинов коментира изгонването си от Bellator, което стана факт малко повече от месец след подписването на договора между двете страни. Причината за освобождаването на родния ММА боец стана участието му в расистския скандал по време на футболната евроквалификация между България и Англия на стадион "Васил Левски" на 15 октомври.

"Аз съм фен на Левски, другите хора с мен бяха мои приятели също привърженици на отбора. Ние се познаваме от спорта, те също са спортисти", коментира Георги Валентинов в студиото на "Здравей, България".

Снимка 447706

Източник: GettyImages

"Единствената грешка от моя страна, която допуснах е, че покрих лицето си, защото беше много студено. Помолиха ме да сложа блузата, за да й направя реклама. Това, че нося черна блуза не означава, че съм расист", разказва той.

"Това, според мен, е работа на някой мой "доброжелател" на когото не му харесва това, че аз успявам. Да подпиша с най-голямата организация в света определено е успех. Журналистът Карим Зидан прави своята дописка по два жълти сайта за клюки", обясни Валентинов.

"Тренирам в най-голямата зала в света, където имам колеги от много и различни раси. Организацията, която направих, също е работила с бойци от различни раси. Никога не съм членувал в расистки или ксенофобски организации", завърши Валентинов.

Bellator освободи Георги Валентинов заради замесването му в расисткия скандал на България - Англия

Bellator освободи Георги Валентинов заради замесването му в расисткия скандал на България - Англия

Боецът подписа договор с организацията едва през октомври