Двукратният европейски и световен вицешампион по ММА за аматьори - Фердун Османов от варненския клуб "Десант" ще направи своя трети професионален мач. Това ще случи на 16 март 2019г, в Перник, на бойната галавечер TWINS MMA 15. Това ще е не само първият му профи мач във веригата, а и въобще първи негов професионален двубой на родна земя. Дебютът му беше в Швейцария, последва участие в Австрия, а сега ще го видим в октагона по време на събитието в Перник.

Ферди може да се похвали с доста сериозна кариера при аматьорите. През 2016 г., в Лас Вегас, печели първото си голямо отличие, след като достига до сребърния медал на Световното първенство по ММА в кат 70 кг. По пътя си към финала, 18-годишният тогава състезател, отстранява четирима представители на водещите държави, но губи финала след добро начало и загуба на концентрация. През същата година извоюва златен медал в категорията на открития европейски шампионат в Прага, Чехия. През 2017 г. Ферди дублира континенталната си титла. Подготовката му протича в залата на "Десант" във Варна, под ръководството на дългогодишния му треньор Николай Добруджански.

Срещу него ще се изправи Михаил Николов от София, който е на 25 години, 170 см, 7 кикбокс срещи от които 6 в Холандия, от тях 5 победи и две загуби. Републикански шампион по бойно самбо за 2017 и 2018г . Бронзов медалист от Европейските първенства по бойно самбо 2017г. и 2018г. На профи ММА ринга има 2 победи с нокаут и 2 загуби след съдийско решение. За тактиката си казва:

"Стратегията ми винаги е една и съща - да вляза в клетката и да напусна като победител". Куриозното е, че последните два мача на Михаил са срещу представители на "Десант" Варна. Засега резултат в тези му мачове е 1 на 1, но на 16 март 2019г. ще има трилогия. Варненският клуб има пълна картина за тактиката и начина на водене на бой от страна на Михаил, от друга страна Николов не изпитва притеснение от такъв мач. И за трети път ще наблюдаваме тактическо надиграване между двамата треньори: Николай Добруджански и Красимир Колев.

Зарядът в тази среща е заложен още преди първия съдийски сигнал.

Росен Димитров се завръща в октагона на TWINS 15!

Близнака се завръща в октагона на TWINS 15!

"Когато залата се напълни, адреналинът е гарантиран!"