Собственикът на втородивизионния футболен Марица (Пловдив) Христо Христов отрече информацията, че отборът е участвал в уговорени мачове.

Повод за изявлението му стана наложената глоба на клуба от Българския футболен съюз заради доклад на Европейската футболна централа, в който се твърди, че има "сериозни съмнения" за манипулирани резултати в три срещи на Марица от Втора лига.

"Нито аз, нито някой от футболистите на Марица сме участвали в манипулация на футболни срещи или резултати.

Заставам твърдо зад футболистите на Марица и няма да допусна да се петни името им, както и това на клуба.

В съвременния свят, в който е модерно всичко да се записва и за всяко нещо остава следа, не може да няма информация кой, кога, къде и колко е залагал на дадена футболна среща. Нека тази информация да бъде разгласена, ако изобщо има такава.

Бербатов: България е на осмо място в Европа по уредени мачове

Бербатов: България е на осмо място в Европа по уредени мачове

Посочи три от тях

Разбирам, че БФС са длъжни да реагират щом има доклад от УЕФА, но мисля че е редно санкции да бъдат налагани, когато има доказани нарушения.

Бих съдействал напълно на всеки орган или организация, която желае да направи проверка или разследване на посочените или други футболни срещи", се казва в изявлението на Христо Христов.

Както е известно, преди дни собственикът на Марица призна, че има финансови затруднения и бюджетът на отбора за участие във Втора лига през следващия сезон все още не е осигурен.