В Астън Вила останаха много огорчени от решението на Майкъл Оливър да отсъди дузпа в тяхна вреда снощи. Това се случи малко след изравнителния гол във вратата на Манчестър Юнайтед.

Оливър посочи бялата точка за предполагаемо нарушение на Дъглас Луис, но повторенията показаха, че Погба се спъва сам в себе си. Въпреки това ВАР прецени, че решението на Оливър е вярно и дузпата остава. Бруно Фернандеш я реализира и донесе трите точки на "червените дяволи".

 След двубоя Дъглас Луис, който бе най-близо до Погба във въпросната ситуация, публикува видео с падането на французина и написа, че не може да повярва, че е била отсъдена подобна дузпа. Според него такива решения могат да променят бъдещето на някои клубове. Халфът призова за това ВАР да започне да използва по-коректно, защото технологията трябва да помага именно в такива ситуации.

Мениджърът на Астън Вила Дийн Смит също заяви, че е изгледал повторение и според него Погба се препъва сам.

"По време на мача мислех, че това е дузпа, но след него изгледах ситуацията и видях, че той се спъва сам. Не мисля, че това е дузпа. Не разбирам защо Майкъл не отиде да види повторение. Нали за това е ВАР?", заяви Смит.

Гол от дузпа донесе победата на Манчестър Юнайтед срещу Астън Вила

Гол от дузпа донесе победата на Манчестър Юнайтед срещу Астън Вила

Реферът видя нарушение срещу Пол Погба в наказателното поле