Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че "червените дяволи" трябва да направят следващата крачка и да се класират за финала в Лига Европа. 

Английският тим ще спори със Севиля в неделя в полуфинал от надпреварата. 

"През сезона изиграхме два полуфинала, но сега искаме да направим следващата стъпка. Да достигнем полуфиналите е добро постижение, но за Манчестър Юнайтед това не е достатъчно. Отборът се развива и е все по-гладен за успехи. Трябва да сме сигурни, че неуспехите за двете купи в Англия ще ни мотивират да не изпитваме болката от отпадането отново. Всички знаем колко неприятно е чувството на загуба и не искаме това да се случва в неделя", коментира Солскяер.

Мениджърът добави, че играчите му са в добро състояние, въпреки че играха 120 минути срещу Копенхаген. "Физически сме добре. В тази фаза на сезона всички отбори имат страшно много мачове зад гърба си. Сега решително е кой е най-устойчив психически. Знаем, че всички са уморени, но искаме другите да бъдат по-уморени от нас. Това се постига чрез здрава психика, концентрация и фокус. Всеки от оставащите мачове и може и вероятно ще бъде решен от някоя минимална грешка. Затова е много важно да запазим концентрацията на футболистите", добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.

"Мачовете на директна елиминация в една среща ни предлагат чувство като на световно или европейско първенство. Нямаш втори шанс и знаеш, че трябва да оставиш всичко на терена, ако искаш да спечелиш. На мен това ми харесва. Подготовката за мачовете е различна, но това е най-добрият вариант за приключване на турнира", завърши норвежкият специалист.

Интересът от Юнайтед към Чалханоглу е все по-сериозен

Интересът от Юнайтед към Чалханоглу е все по-сериозен

През сезон 2019/2020 играчът се отчете с 11 гола и 9 асистенции